neljapäev, juuni 14, 2012

Lõksus

Ma olen nii korralik olnud, aastaid juba. Ei pisemat vääratust ega kalduvust sõltuvushäiretele. Ma ei ole kordagi isegi lapanud laia valikuga püsilillekatalooge. Ma olen jätnud klikkamata kõik need kiuslikult ahvatluseks pandud lingid aiahullude blogides, mis võiksid viia mõne taimekaubitseja manu. Ok, Savisaarelt olen sibulasi tellinud, aga see ei lähe arvesse. Ja nüüd jäin ma täiesti haledalt lõksu. Läksin oma käputäiele uude kohta istutatud hostadele google image abil partnereid otsima ja siis see hakkas pihta - igale 10.dale fotole oli üle löödud kiri Fransen...kerin allapoole - Fransen ........ Fransen ............. Fransen. No ma olin seda sõna varem kuulnud ja aimasin..või pigem ikka teadsin, aga see juhtus ikkagi. Seal on neid vähemalt TUHAT!  Võta näiteks Empress Wu  või Lakeside Maverick (tagasihoidlikkus ei ole täna mu voorus :) või.... ah, ma pole neid kõiki läbigi jõudnud vaadata. Ühe sõnaga pika jutu lühike kokkuvõte on: kas leidub aiablogijat, kes sooviks teha Fransenist ühistellimust?  


Ja siis on mul vaja auke - uusi või vanu, vahet pole. Parem mõlemaid! Kes palun kaevaks välja, tassiks künkast üles ja viiks ära alloleval fotol eksponeeritud kirjulehelise hosta 3 puhmast, lisaks roheliselehise ja kollase-rohelise kirju hosta?

Kui ma neid kevadel ringi istutasin, ei mäletanud ma värvidest midagi ja nüüd on mul neid seal uues peenras miskipärast nii topelt-topelt. Ja osa jäi ruumipuudusel istutamata. Topelt pole vaja! Auke on siia vaja!

A muidu on aias rahulik, midagi õitseb ja midagi hakkab õitsema - mulle meeldivad aktiniidia õied, lõhnavad muide sidruni järgi. Äsja õitses toas sidrunipuu sarnaste õitega, aga nood lõhnasid hoopis sireli järgi.


Kolm või neli aastat tagasi istutatud kolmest aktiniidiataimest on elus kaks, neist üks isane katab mitmemeetrise võreseina juba päris ilusti ära, aga teine külmub osaliselt tagasi igal aastal. Ja oma soolist kuuluvust pole see teine ka veel näidanud.

Eile hakkasid õitsema idamagunad Papaver orientale. Kõrgemad iirised alles ootavad - Põhjanaba selline!
Mõtlesin, et mis foto ma siia lõppu paneks ja kui juba selline ahvatlev postitus on, siis tehke rabarberimüslit! Alustuseks tegime ikka rabarberikooki ja siis kisselli nagu rabarberihooajale kohane, aga rabarberitükkidega röstitud müsli (või, kaerahelbed, suhkur, rabarberitükid) on ka väga hea, jäätisega veel parem :P