tag:blogger.com,1999:blog-31883347.post8336222624530930534..comments2023-08-06T17:41:27.940+03:00Comments on Kadaka aiapäevik - Kadakas Garden Diary: SissetegemisedKadakashttp://www.blogger.com/profile/02340223172901606820noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-31883347.post-62256400575643473952010-08-11T16:49:27.676+03:002010-08-11T16:49:27.676+03:00Üksnes tomatitest koosnevat hoidist pole teinud - ...Üksnes tomatitest koosnevat hoidist pole teinud - kui marineeritud pisikesed tomatid välja arvata. Mulle endale väga ei maitse (pehmed ja vesised võrreldes marineeritud kurgiga ju), aga talvel sünnipäevalaudadel läksid hästi kaubaks. Meil kulub päris palju tomatit segahoidistes niikuinii, sestap pole ekstra tomatihoidiseid teinud. Ahjah soolasin kooritult ka kunagi, aga see vajab korralikku keldrit.Kadakashttps://www.blogger.com/profile/02340223172901606820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-31883347.post-71994184288166090862010-08-10T12:18:59.815+03:002010-08-10T12:18:59.815+03:00Äkki sul, kadakas, on jagada ka mõnd head tomatiho...Äkki sul, kadakas, on jagada ka mõnd head tomatihoidise retsepti (no kus põhitegelane on tomat)? Mu ema ähvardab mind kahe ämbritäie tomatitega korraga ja ma ei tea, mis selle küllusega peale hakata.Aidihttps://www.blogger.com/profile/09624903940963065631noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-31883347.post-21232130549164374982010-08-07T00:46:35.199+03:002010-08-07T00:46:35.199+03:00Ikral on ka peale kalamarja teisi tähendusi (sääre...Ikral on ka peale kalamarja teisi tähendusi (sääremari) ja ka külmsalatid, mis peenestatud (pudrudtatud) aedviljasest või seentest.<br /><br />Mõned lingid aedvilja "ikra" retseptidega, kel huvi:<br />http://www.kylinar.net/view.php?category=vegetable&id=253<br /><br />http://www.gotovim.ru/recepts/conserve/ikra/22237.shtml<br /><br />http://www.nimbul.ru/2010/07/ovoshnaja_ikra_kabachkovaja/<br /><br />Kuna mina ei pea äädikat toiduaineks (no ei meeldi lõhn ega maitse), ei kasuta teda konserveerimisel üldse <br />Muide, selle kirjulehelise mädarõika juur sama hea kui roheleheliselgi.Hilinehttps://www.blogger.com/profile/17709845110918445514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-31883347.post-46053878163588880292010-08-06T21:39:47.693+03:002010-08-06T21:39:47.693+03:00Ei aja sassi. Ikraa on slaavi jt nt Vahemere kööki...Ei aja sassi. Ikraa on slaavi jt nt Vahemere köökides originaalis baklažaanimögin, aga venelased tegid ka kabatšokiikraad, oli kunagi meil Eestis ka müügil. Aga tead, seda ma ei oska sulle küll öelda, mis ühist on tal kalamarjaga või miks selline nimetus... Baklažaanimögina kohta kasutatakse sünonüümina isegi obergiinikaaviar... <br />Aga sa võid ju katseks poole kogusega ka seda ikraad selleri või tomativersioonis proovida - mul lapsed panid selle osa, mis purkidest üle jäi ja ühe 0,5 l ebaõnnestununult kaanetatud purgitäie 10 minutiga nahka, jahtudagi ei jõudnud.Kadakashttps://www.blogger.com/profile/02340223172901606820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-31883347.post-75904601239023926952010-08-06T18:58:25.649+03:002010-08-06T18:58:25.649+03:00Vat neid sopipõhju kavatsen mina ka see aasta teha...Vat neid sopipõhju kavatsen mina ka see aasta teha. <br />A mis see ikraa sul on? Midagi sassi ei aja ve? Ikra - kalamari vene keelesisehakanud lillekasvatajahttps://www.blogger.com/profile/04962187540528257213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-31883347.post-46457813020744473662010-08-06T10:46:07.164+03:002010-08-06T10:46:07.164+03:00Väga tublid perenaised ja hoidised näevad isuärata...Väga tublid perenaised ja hoidised näevad isuäratavd välja.<br />Aga ma mõtlen jubedusega (aga võibolla ka kerge igatsusega) tagasi sellele ajale, kus keldrisse sai samuti mahutatud sadu purke. Oli ikka tahtmist ja aega ja mis peaasi, sööjaid. <br />Nüüd hoidistavad kogu peenravaranduse köögikombain ja külmkapp:)MUHEDIKhttps://www.blogger.com/profile/02680107765080768926noreply@blogger.com