kolmapäev, aprill 11, 2007

Paekivitrepp ja viinamarjad

Käes on kevad 2007. Paar kuud tagasi kolisime lõpuks kauaoodatud majja. Aiale tuleb see fakt raudselt kasuks - võib ju igal ajal kasvõi pooleks tunniks õue lipsata või möödaminnes mõne tegemata töö lõpule viia. Aga neid töid on palju, rohkem kui ma arvata oleks osanud...või on viimase paari aastaga kasvanud minu nõudmised väliseluruumile...

Igatahes on majal neli külge, mis peale ehitustegevuse lõppemist nägid kõik enam välja enam vähem sellised või pisut hullemad.




Toodud fotol olen juba alustanud maja serva paekivitrepi ehitust. Trepp plaanitud kaheosaline, mida ühendab keskel väike platoo. See selleks, et nii kukkus välja ja teisalt hea koht, kuhu viinamarjapeenart hooldades toetada tööriistu või materjale.

09.04.2007
Vahepeal on viinamarjapeenar saanud lisaks mulda ja kõdusõnnikut ning ketid sarikate külge taimede toestamiseks. Täna kavatsen treppi pisut "tuunida" - kõdusõnnik, muld ja ettekasvatuspeenardelt välja kaevatud kivikapüsikud on plaanis istutada trepi pragudesse ja külgedele. Praegu lähevad sinna arendsii kivirik, helmikpööris, karpaadi kelluke, alpi aster, kadakkaer, jumikas, kukeharjad ja paar tundmatut padjandi moodustavat tegelast.




Juuli 2007. Kahju, et mul pole olnud rohkem aega tegeleda paekivitrepi haljastamisega, aprillis istutatud kukehari, kadakkaer, karpaadi kelluke on kenasti kasvama läinud. Ringi istutatud viinamarjadest ei elanud talve või ümberistutust üle kaks viinamarjataime kolmest, need plaanis sügisel või järgmisel kevadel asendada.



Sügiseni on ainsale viinamarjale seltsiks punapõsksed paprikad.

Kommentaare ei ole: