kolmapäev, juuli 16, 2008

Kukekannused - Delphiniums

Hetkel on meie aias kukekannuste õitseaja haripunkt. Et kõik nad on seemneist kasvatatud, siis on värvivalik üsna lai - on heledamaid ja tumedamaid, lillasid ja siniseid ja isegi eritoonilisi valgeid.

Delphiniums are in bloom right now. All delphiniums in my garden I started from seeds - the color range include different shades of blue and purple and white.










Valged kukekannused koos valgete muskuskassinaeriste ja õitsemist lõpetavate valgete vägiheintega moodustavad kõrge valge müüri. Tõsi küll selle üksluise"müüri" plaanin sügisel lahti lammutada ja teist värvi püsikutega kokku sobitada.
Paar valgeõielist on sattunud eriti suure ja osaliselt täidetud õitega.Ilu- ja tarbeaia piiril on sel aastal kukekannuste naabreiks üheksavägised. "Sel aastal" seetõttu, et tegemist on seemnekülvide ülejäägiga, mille asemel järgmisel suvel saab olema vaarikapeenra äärne teerada. Viimane pilt ei ole mitte ekslikult siia sattunud - esiplaanil on Chelsea pügamise (ingl. k. Chelsea chop) eksperimenteerimise ohvriks langenud kukekannused. Tegelikult nad täitsa kõbusad, üksnes õitsemise lükkas lõikus hilisemaks ja lehestik on pügamata taimedest poole madalam. Chelsea lõikuse tulemustest plaanin omaette postituse teha kunagi hiljem, kui enamik lõigutuist juba õisi ka on näidanud.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ilus nuhtlus see kukekann, aias on küll vapustav kaunitar aga kui kõik teeääred seda täis on siis ei jõua ära kiruda.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Küll Sa võid ikka rahul olla selle õitemerega!
Jään ootama pügamise nn. aruannet. Sellised katsed on huvitavad.

Kadakas ütles ...

Tohoh, kuskandis kukekannused teeääri palistavad? Siin Põhja-Eestis pole tähele pannud ja mulle tunduvad nad isegi pisut pirtsakad, kes juurdumiseks korralikult haritud ja viljakat pinnast vajavad - kui eelmisel aastal hulgaliselt kukekannuste ülejääke mullapalliga nn. aia taha viisin, on seal sel aastal vaid paar niru õit.

To isehakanud lillekasvataja: Looda sa jah, et ma suudan rahul olla :D Muudkui plaanin ja istutan püsikuid ringi - ei pääse sellest ka kukekannused.

O.I.M ütles ...

your delphiniums are simply stunning. that you grew them from seed makes the display all the more impressive.
cheers.
irena

Anonüümne ütles ...

väga-väga kenad kukekannused. Need kaunitarid on minu südame täielikult endale võitnud. Mul endal aias kahte eri tooni sinist, valgeid kahjuks ei ole kuskilt Tallinna aiandist leidnud :( Aga superilusad on nad sul küll.... äkki oled nõus seemneid jagama?

Kadakas ütles ...

Kirjuta meilile paekadakas@hotmail.com või privaatsõnum kodukauniks foorumis kasutajanimele "kadakas" :)