kolmapäev, august 06, 2008

Südasuvised õied - Perennial garden

Kesksuvised õitsejad - roosid ja päevaliiliad - kutsuvad aeda end imetlema. Kui ainult nii külm ja vihmane ei oleks... Teisalt jälle - ehk ongi parem, saavad selle aasta istutused end mugavamalt sisse seada ja küll neid päikeselisi suvesid edaspidi ikka tuleb! Näiteks järgmisel aastal, kui mu tööstaaž peaks ühe korraliku suvepuhkuse ka juba võimaldama.

It's time for roses, daylilies and many other perennials in my garden.
Roos 'Sunset song'
Rose 'Sunset Song'
'Scneewitchen'
Rose 'Schneewitchen'

No ma ei tea - nad oleks nii ilusale ja eriti suure õiega roosile ikka nime ka võinud panna, aga Poolast ostetud taime sildil oli nimeks märgitud üksnes Nr 127To my mind, this rose with extra large blooms could deserve a name, but when I bought it from Poland in spring, it was named just 'Nr 127'

Nimetu potiroos, kes peenral sirgunud ligi meetriseks paksult õisi täis kaunitariks.

Nameless rose

Madal potiroos
Nameless too.

Päevaliilia 'Three tears'

Daylily 'Three Tears'

Vana hea 'Sammy Russell''Sammy Russell'

'Frans Hals'

'Frans Hals'
TundmatuNameless

Aga rohkem kui suursugused üksikud õied meeldivad mulle lihtsad püsikukooslused - minu lemmikpilt punane päevakübar ja kukesaba 'Rosy Gem'More than single blooms I like scenes with simple and tolerant perennials. This is one of my favorite pics - Echinacea purpurea and Lythrum salicaria

Monardad on sel aastal vihmaveest jõudu ammutanud ja pürgivad inimesekõrguseks - pildil ülal paremal, piimjaõieline kellukas paremal keskel, karpaadi kellukesed foto allservas.Monarda didyma, campanula lactiflora, campanula carpatica.

Piimjaõieline kelluke lähemalt
Campanula lactiflora
Astilbe ja kukehari
Astilbe and sedum

Roosad kassinaerid ja valgeõieline võsa-raudrohi, sinakashallide lehtedega on kassiurb-puju.
Malva, achillea ptarmica
Iisop roosa ja sinine
Hyssopus officinalis

Veiste südamerohi ja kukesaba
Leonurus quinquelobatus
Virgiinia tonditupik
Physostegia virginiana

Mõned vaated kollasele ringpeenrale
Views of yellow circle bed

12 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Kõikvõimalikud siili ja päevakübarad meeldivad mulle kah. Eriti see magus lõhn ja see, et igasugu liblikad nende ümber tiirutavad

Kadakas ütles ...

Just! Liblikad teevad muidu rahulikust aiavaatest justkui elava animatsiooni.

Anonüümne ütles ...

Mõned suved tagasi, peale ligi aastast Iirimaal olekut, tulin augusti keskel koju puhkusele.Esimene päev siin võrratus Eestimaa suves, mina õunapuuvilus poolpaljalt nautimas kõike, mida kuulda ja näha - ritsikad siristamas, liblikad lendamas, linnud laulmas - ja kõik see oli nii, nii oma ja samas nii, nii võõras...sest kõigest sellest olin ma ilma olnud seal kaugel "rohelisel" Iirimaal,ei ühtegi ritsikat, ei liblikaid, ei laululinde nii nagu meil siin...Huvi pärast lugesin, mitu erinevat liblikat korraga punastel päevakübaratel on, sain 8 sel korral.Ma armastan Eestimaad!!!

Anonüümne ütles ...

Ei tahtnud eelmises kommentaaris anonüümsena esineda, aga olles arvutikasutamisel suht koba, ei õnnestunud kirjutatud teisiti postitatud.
Siberlane

siberlane ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
siberlane ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
MUHEDIK ütles ...

Väga ilus ja taimed tunnevad end kõik suurepäraselt. Sinu aed hakkab
meenutama inglaste cottage gardenit. Ja muru on suurepärane!

Hiline ütles ...

Muru on ilus jah, vaatasin ka kadedusega - nii sile ilus roheline.
Ptui-ptui-ptui, et sinna mutte ei tuleks!
Mul see aasta jälle künkaline-auguline-laiguline, seasongermaa.

Kadakas ütles ...

Aitäh heade sõnade eest! Aga muru koha pealt ma isegi kahtlesin,kas noid fotosid postitusse panna, sest muruniitetortsud pildil puhta riisumata. Õnneks pole mu blogi mingi klants- või "kommertssait", seega kui juhtusid pildistamise ajal tordid murul vedelema, võivad nad ka seda blogis teha :)

Sel aastal on murukasv nii tihe ja võimas, et kogujasse niita ei saa - tõmbab umbe, multsheriga jäävad tutsakad vedelema... Aga muidu olen ise jube rahul muruseemne valikuga - ristiku-punase aruheina kooslus - pole ei väetanud, kastnud ega õhutanud. Pealegi ei teki selle muru peale tihedast käimiskoormusest silmaga nähtavaid radasid sisse, kuigi tarbeaia vahet saalides ületame muruplatsi pidevalt üht ja sama trajektoori pidi. Mõni mutimullahunnik, mis kevadel oli, sai laiali riisutud ja needki kohad taastusid ruttu.

Signe ütles ...

Selv om jeg ikke kan lese teksten, så er det virkelig verdt å se på bildene dine. De er kjempefine.

Beautiful pictures.

Anonüümne ütles ...

What a great resource!

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.