neljapäev, juuni 14, 2012

Lõksus

Ma olen nii korralik olnud, aastaid juba. Ei pisemat vääratust ega kalduvust sõltuvushäiretele. Ma ei ole kordagi isegi lapanud laia valikuga püsilillekatalooge. Ma olen jätnud klikkamata kõik need kiuslikult ahvatluseks pandud lingid aiahullude blogides, mis võiksid viia mõne taimekaubitseja manu. Ok, Savisaarelt olen sibulasi tellinud, aga see ei lähe arvesse. Ja nüüd jäin ma täiesti haledalt lõksu. Läksin oma käputäiele uude kohta istutatud hostadele google image abil partnereid otsima ja siis see hakkas pihta - igale 10.dale fotole oli üle löödud kiri Fransen...kerin allapoole - Fransen ........ Fransen ............. Fransen. No ma olin seda sõna varem kuulnud ja aimasin..või pigem ikka teadsin, aga see juhtus ikkagi. Seal on neid vähemalt TUHAT!  Võta näiteks Empress Wu  või Lakeside Maverick (tagasihoidlikkus ei ole täna mu voorus :) või.... ah, ma pole neid kõiki läbigi jõudnud vaadata. Ühe sõnaga pika jutu lühike kokkuvõte on: kas leidub aiablogijat, kes sooviks teha Fransenist ühistellimust?  


Ja siis on mul vaja auke - uusi või vanu, vahet pole. Parem mõlemaid! Kes palun kaevaks välja, tassiks künkast üles ja viiks ära alloleval fotol eksponeeritud kirjulehelise hosta 3 puhmast, lisaks roheliselehise ja kollase-rohelise kirju hosta?

Kui ma neid kevadel ringi istutasin, ei mäletanud ma värvidest midagi ja nüüd on mul neid seal uues peenras miskipärast nii topelt-topelt. Ja osa jäi ruumipuudusel istutamata. Topelt pole vaja! Auke on siia vaja!

A muidu on aias rahulik, midagi õitseb ja midagi hakkab õitsema - mulle meeldivad aktiniidia õied, lõhnavad muide sidruni järgi. Äsja õitses toas sidrunipuu sarnaste õitega, aga nood lõhnasid hoopis sireli järgi.


Kolm või neli aastat tagasi istutatud kolmest aktiniidiataimest on elus kaks, neist üks isane katab mitmemeetrise võreseina juba päris ilusti ära, aga teine külmub osaliselt tagasi igal aastal. Ja oma soolist kuuluvust pole see teine ka veel näidanud.

Eile hakkasid õitsema idamagunad Papaver orientale. Kõrgemad iirised alles ootavad - Põhjanaba selline!
Mõtlesin, et mis foto ma siia lõppu paneks ja kui juba selline ahvatlev postitus on, siis tehke rabarberimüslit! Alustuseks tegime ikka rabarberikooki ja siis kisselli nagu rabarberihooajale kohane, aga rabarberitükkidega röstitud müsli (või, kaerahelbed, suhkur, rabarberitükid) on ka väga hea, jäätisega veel parem :P

14 kommentaari:

Mariihen ütles ...

Küll see kirjuleheline hosta on ikka imeilus!

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Mul isiklikult on plaan, et kui ma tellin Fransenist, et siis alles järgmisel varakevadel. Üritan ka tagasihoidlik olla ;P
Seal on nii suur valik lihtsalt, sealt valimisega läheb lõppematu aeg!

Hiline ütles ...

Ooojaa, see Fransen :) Minagi olen sealt kümneid kordi juba mitmel kevadel teinud soovitutest nimekirju ja kui aknast aeda vaatasin, et siis kuhu nad kõik istutada... siis kustutanud kogu nimekirja :(

Kadakas ütles ...

Mare, ma nüüd ei saanud täpselt aru, kas sul seda kirjut hostat endal on vai mitte. Kui juhtumisi veel pole, ehk on aega läbi tulla ja see hosta siit enda juurde vedada ja oma aias edasi imetleda? :)

Mul ei tule kevadel kataloogi lappamisest midagi välja - siis üks töö ajab teist taga ja vaja vaadata, et köögiviljanduse jooksma saab. Nüüd, kus kaks päeva tagasi sai viimane seeme (aeduba) mulda, hakkan tasapisi lillelainele jõudma.

MUHEDIK ütles ...

Minu tellimus selleks aastaks on tehtud, taimed olid kohal juba märtsi lõpus:)
Aga Sa ära vaatagi kevadel, vaid peaaegu, et talvel. Tellida saab ju varakult. Kirjuta ainult juurde, mis kuus Sa neid kätte saada tahad, muidu juhtub nii nagu mul sel aastal.

Northern Shade ütles ...

It is very tempting when you find a new favourite place to order plants. My favourite plant catalog is full of yellow stickies marking the plants I would like to order, but I only have room for a small percentage of them

Your Hosta look very healthy and are forming nice big clumps.

Tsiil ütles ...

Mina hakkan jõudma sinna punkti, et tänavu midagi koju enam ei vea (vähemalt plaan on selline). Auke oleks mul ka vaja ja rohkem :)

lohutav oli lugeda, et sina ka alles aedubade juures :), jõudu!

elfriide tramm ütles ...

ma läksin franseniga eelmisel aastal lolliks. pardon :).tellisin muidugi ka hunniku. ei... see tellimine oli üle-eelmisel aastal... sest eelmisel aastal said nad lõpuks ka maha istutatud. seega sel egailmselt ka järgm aastal ei saa ühineda - sada muud prioriteeti karjuvad päris kõvasti. ja ubadeni pole ma veel jõudnudki ... :)

Mariihen ütles ...

Ma tahaksin seda hostat küll kangesti! Aga - hetkel sinnakanti vist sõitu plaanis ei ole. Mõne aja pärast tuleb üks sugulane-neiuke meile puhkama ja siis küll tahaks temaga põhjapoolsetes paikades ringi sõita. Kui see hosta Sind väga Su plaanide teostamisel ei sega, siis äkki kannataks veel oodata?

Eve Piibeleht ütles ...

Ma ka tean,kuhu panna Fransenist igatsetud hostad (no tagasihoidlikult 30 sorti senisele 70-le lisaks, aga kuna seda netipoodi, kus auke ja multshiga kaetud pinnast müüakse,ma kuidagi ei leia, siis sel aastal jääb ära. Mul muuseas on enamike suvelillede seemned külvamata...

Kadakas ütles ...

Lohutav lugeda, et ma pole vähemalt ainus, kel Franseni pärast katus sõidab. Kuna tellimishuvilisi hetkel ei näi olevat, tuleb ilmselt mul pisut kannatlikum olla...nii kevadeni ja võib olla mingeid leevendavaid meetmeid kasutada nt kohalikke aiakaupmehi külastada (Aitäh Thela, vihje eest!). No ja tegelikult suurem osa tulevasest peenrast on alles katte all umbrohtu suretamas.

Mare, kannatab ikka! Võta siis meili teel ühendust!

Kimalane ütles ...

Ilus,ilus.

Tii ütles ...

Suurim hostapakkuja Eestis tundub olevat : Elise aed .

Kadakas ütles ...

Ma olen ka vaadanud. Mõtlesin, et äkki põikaks nende platsilt Türis läbi, kui Lillekasvataja juurde minek.