esmaspäev, juuli 14, 2014

Õieehtes juulikuu

Aed on täie võimsusega õitsema läinud! Kiviterrassi käiguteedele istutatud liivateed on hoolimata tallamisest veerand terrassist enda alla matnud.

Paar päeva tagasi hommikukohvi lürpides hakkas eemal kiviterrassil teiste nelkide taustal silma üks eriti suure õiega isend - selline anomaalia tekitas huvi - lähemale minnes selgus, et lõpuks omati on Opuntia rhodanta esimese õie avanud - Jesss! Ka compressa kavatseb sel aastal debüüdi teha ja päris mitme õiega.


Mägisibulate õiesambad troonivad liivatee- ja kukeharjamustrilise vaiba kohal.


Kiviterrassil on neist kõrgemaidki tegelasi - näiteks juus-stepirohi.


Valge kukeharja kuhikud

Kiviterrassi all tunneb eelmisel aastal istutatud valgeõieline iminõges ennast juba päris koduselt ja otsib kohta, kust üles ronida.

Roosipeenar on lehmakarja külaskäigust taastunud ja alustanud õitsemist. Bella Renaissance.
Monte Cristella oma esimeste avatud õitega kobaras on eriti nummi, justkui vanaemaaegselt tikkimismustrilt maha astunud.

 Schneewittchenil on vahel mõned õied liiga nõrkadel vartel, aga lõhnavale madarale nõjatudes pole sest midagi.
Kui me juba siinkandis oleme, siis võiks vaadata, kuidas varjuaia asukatel käsi käib. Golden Tiara on oma ajutise seltsilisega (potis) sõbraks saanud.

 Kobarpead on uue elupaigaga silmnähtavalt rahul - džungel kivioja kaldal kasvab ja asutab õitsema.



Esimesena on õied avanud sale kobarpea Little Rocket.
 Pikk peenar all aias on nii kirju, et sealt ei oskagi kedagi välja valida. Piimjaõieline kelluke on sel aastal vihmast väge ammutanud ja kõrgem kui eales varem.

 Päevaliiliad õitsevad veel ühekaupa - varasemad on lõpetanud - hetkel püüavad pilku Stella D'Oro madalad puhmikud esireas, taustal õitseb kitseenelas ja punetab põisenelas "Diabolo".
 See viimane pilt on väike vihje aiablogijatele.


9 kommentaari:

Neljandik ütles ...

On see alles värvidemäng Sul seal - nii kaunis!

MUHEDIK ütles ...

Kaunis tõepoolest. Mu meelest ongi tõeline alpiaed just säärane, ruutmeetrite viisi üht taime ilutsemas, ainult nii saavad nad enda ilu ja olemust näidata.
Ja kõik muu ka muidugi.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Väga huvitav! Ootan põnevusega, et seda elusast peast vaadata saaks.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

mul on ka siiralt hää meel, et kogu seda ilu saab oma silmaga näha :)

Krissu ütles ...

Ilus. Mõnus. Kooslused on nii toredad ja muidugi see roosa roos. Nii armas. Ootan kui saan päriselt näha Su kaunist maailma. Loodan, et kõik sujub.

Futu ütles ...

On lihtsalt võrratu kui nõmmetaimed nn "koplisse" lahti lasta saab, milliseid kooslusi nad moodustama hakkavad, kui palju mummisuminat ja liblikaid...ja mägisibulad on nagu tundmatud imelilled taamal. Nojah...ja "rosina" oled muidugi kõige viimaseks jätnud.:D

Tsiil ütles ...

Ma olen üdini vaimustet! Sõnadest jääb vajaka, võib vaid kujutleda, kuidas see kõik lühnab ja sumiseb.

Nii tore, et me tänavu sinu juures kokku saame.

Tistou ütles ...

Kaunid kooslused! Eriti meeldib ikka kiviktaimla oma erinevate "paksukestega".

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.