esmaspäev, juuni 29, 2015

Hetked Helsingis

  Möödunud laupäeval käisime heade tuttavatega tiiru Helsingi kandis. Viimane kuu aega on muidu möödunud nii intensiivse koduremondi ja sisustamise tähe all, et ainult heade sõprade külaskäik annab hetkeks võimaluse rattalt maha astuda. Kusjuures me võiks ju tegelikult palju rahulikumas tempos toimetada, sest maja ja aed on täiesti elatavad ka praegu, aga tahaks ju kõike kohe ja kiiresti.

Et ilmad on juba palju ilusamad, siis laupäevane peamine sihtkoht oli Suomenlinna. Enne aga mõned suvelillevaagnad Helsingi kesklinnas.

Kõrrelised ja suvikud - kollased, oranžid ja roosad. Kollaste lehtedega ilubataadid peaaegu mustjate lehtedega daaliate ees moodustasid tugeva kontrasti.


Suomenlinnas. Kümneid meetreid kollaseid võhumõõku tiigi ääres.


 Idüllmaastik, kus piknikulised annavad i-le täpi.
Pole küll palju aiandusega pistmist, aga jalutades saarel avanesid kord ühelt, kord teiselt poolt maalilised vaated merele - väikesed paadid kai ääres, purjekad kaugemal tuult püüdmas, kuni äkki liugles sirelite tagant välja reisilaev - suur kui mägi ja jättes mulje nagu oleks tal kindel soov eesolevatesse põõsastesse randuda. 
Aga võta näpust - liugles vaikselt kahe saare vahelt läbi ja läinud ta oligi.
Hästi maskeeritud mätaskatusega hoonestus.
Kannikesed  - laialt levinud liik Soome kaljusel rannikul
 Seltsis kivi-imariga
Harilikud sirelid saarel alles õitsesid - teel Kuninkaanportti (Kuningavärav).

2 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Mätaskatused ja kivid, mida rohkemat veel igatseda :)

Mängutuba Tallinnas ütles ...

Ilusad pildid :)