teisipäev, september 25, 2007

Potipõllundus - Container gardening

"Lase veel naine linna peale..." kommenteerinuks mees mu tänaõhtust linna pealt kojujõudmist, kui ta mitte komandeeringus poleks :) Nojah - tagumised autokummid olid tõesti koorma all laiaks litsutud nagu pannkoogid ja võimalik, et homme pean autoteenindusse kummi parandama kolistama (praegu ei saa veel täpselt aru), aga mina olen linnaskäiguga ülimalt rahul.

Kus on, sinna tuleb juurde - ja nii juhtuski, et kuigi auto esiots oli juba columbia kividest ja tsemendikottidest õhus, pidin sinna veel hulka potte juurde litsuma. Nimelt - just nüüd, kus õueaianduse hooaeg on kohe läbi saamas ja tubane algamas, olid K-Rautakeskos müügil suured keraamilised lillepotid hinnaga "jumalamuidu"! Liivaluitemustriga, suurim poolemeetrise läbimõõdu ja kõrgusega. See viimane on eriti oluline - saan poti põhja tavapärasest rohkem kergkruusa laduda ja sellega palmid põrandaküttest kõrgemale upitada. Siiani pidid nad plastpottidega läbi ajama. Nojaa, kui juba pottide ostuks läks, siis lainemustriga terracotta potid sobiks hästi ka tulevasele vahemeretaimedega verandale ja terrassile, kui need kunagi valmis saavad. Ühe sõnaga - litsusin auto potte pilgeni täis - nii suuremaid kui ka natuke väiksemaid. Kas pole vahvad? I was shopping today and found these terracotta pots with great seasonal discount perfect to my palm trees and for other plants in my future mediterrenean-style veranda.

Seni aga kui veranda veel nokitsemist tahab, võiks ju potipõllundusega tegeleda - miks mitte tuua õuest mõni füüsalitaim või kombineerida väike ürdipeenar klaasrõdule potti.

6 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Muideks, paprikataimi võib niimoodi ületalve pidada ja järgmine aasta uuesti õuemulda. Kenad potid tõesti. Mina ostan omad potid ükshaaval, et mees aru ei saaks, ta mul komandeeringus ei käi. Mitte et ta vastu oleks aga... igaks juhuks.

Kratt ütles ...

vahvad potid, ilus muster:):)

Kadakas ütles ...

Paprika on hea mõte - mul maja lõunanurgas paprikataimed tohutult pisikesi ja suuri vilju täis.

Ma muidu ka ikka ühekaupa...mitte et ta vastu oleks, aga...igaks juhuks ;) Seekord aga loodan kiita saada - suur, keskmine ja väike olid 80% alega kokku 120.-

Kadakas ütles ...

Aga kratt, kas juhtus miskit, et blogi ukse lukku keerasid? Varemalt oli nagu avatud, käisin piilumas vahel.

Kratt ütles ...

kadakas, lugeda saad ikka, kui saadad mulle meili, ainult et siis sisselogimisega, mis on ehk natuke tüütu...

natuke aednik ütles ...

igati vahvad potid, nii tuppa kui õue. ei tea, mis kratiga lahti. käisin kah, aga ükspäev taba ees:( ma nihuke loll kah, et.. kui ei taheta, siis ei taheta... paluma ka ei hakka.