esmaspäev, jaanuar 28, 2008

Pariis - Paris


Möödunud nädalavahetusel käisime Champs-Elysees avenüü jäätiserestoranis lõunat söömas. Pariis võttis meid vastu erakordselt soojalt, kraadiklaas näitas üle 10 soojakraadi kindlasti. Linnasüdames elu kees, inimesed ruttasid tänavail, välikohvikud olid rahvast täis, samas aga polnud tohutuid turistidehorde ummistamas linna kuulsaid vaatamisväärsusi. Aiandusliku poole pealt oli muidugi Pariisis ikkagi talv, mistõttu suurt õieilu nautida polnud. Siiski oli linnas suhteliselt palju rohelust tänu arvukatele igihaljastele ronitaimedele ja põõsastele. Rohelised rõdud, katuseaiad torkasid hallikarva kivimajade vahel silma oma lopsakusega. Miski ime pole, kui kümnekorruselise või kõrgemagi maja katusel kasvab keskeas mänd või mõni suurem puu, pisematest põõsastest rääkimata.
Last weekend we visited Paris and some smaller cities in France. It was warm there, more than 10 degrees certainly. The streets were crowded, cafes were full of chatting people, but fortunately there were not excessive tourist load everywhere around. Speaking about gardening it was off-season of course, but still we saw much green foliage on balconies, roof gardens and patios. Evegreen shrubs, vines and conifers were cutely fitted into tiny spaces.


Kortermaja aed Pariisi kesklinnas
Garden in front of apartment house in Paris city centre

Väike roheline nõlv pilvelõhkujate linnaosas
A little green slope in front of deparment store in skyscrapers' area

Vertikaalhaljastus kaubamaja fassaadil
Vertical plantation on the wall of department store

Väike puhkekoht St Anoldi väikelinna kitsukeste tänavate ristmikul
Little green space in small town St. Anold

Tänavalaternad prantsuse linnasüdametes on omaette vaatamisväärsus
I liked those streetlanterns in city centres

8 kommentaari:

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Ah et reisutamas käisite? No loodetavasti oli tore ja meeldejääv reis.
See kaubamaja sein on vahva.
Mingeid huvitavaid taimi-seemneid- juurikaid ka õnnestus reisilt kaasa tuua?

koduperenaine ütles ...

Pole kyll Pariisis k2inud,kuid siin Inglismaal on ka talved soojad.Palju rohelust. Pole kyll aiapidaja kuid alati kui t88le jalutan ja n2en higihaljaid taimi ning p66said, m6tlen kas need ka Eestis kasvaksid? Jaanuaris 6itseb siin Inglismaal nii palju taimi ja lilli. Plaanin minna homme pildistama neid ilusaid 6isi.

Kadakas ütles ...

Isehakanud lillekasvataja - ei õnnestunud, no plataani seemnepusa torkasin tasku. Kahjuks oli vaid üks päev meelelahutuseks Pariisis ja ühest päevast just palju välja ei pressi sellises linnas. Aga maitse sai suhu ja miks mitte asja suve poole korrata, aga siis peaks ikka 3-4 päeva enda lõbuks jätma. Prantsuse aiad nt. Monet jäi niikuinii hinge kripeldama.

Koduperenaine - pildista jah, ma siis tulen vaatama :) Eks mõned igihaljad kasvavad Eestis ka - jugapuud, pukspuud rannikul ja okaspuud muidugi ka. Aga õitseb praegu küll vist ainult nõiapuu ja seegi tänavuaastase haruldaselt sooja talve tõttu. Pariisis oli neid taimi ikka hulgim - mitmeid põõsaid, mida ma tuvastada ei suutnud ja võõrasemasid.

Tegelikult väärivad nii Pariis kui London aianduslikus mõttes rohkem külastamist, eriti kui arvestada asjaolu, et lennupiletid neisse linnadesse on oluliselt odavamad kui mõnda naaberriiki - Helsingisse, Riiga või Stockholmi.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Aa no see on väga tore, et plataani seemneid võtsid, siis saame hakata kogemusi vahetada.

Anonüümne ütles ...

Hi Dеar, are yοu actuallу visiting thіs sitе rеgulaгly, іf ѕο aftеrωаrԁ you ωill abѕolutely obtаin
nice exрегіenсe.

Feel fгeе to surf to my web blog eharmony promotional code

Anonüümne ütles ...

kindly fix the javascript issue that occurs,
i am using chrome

Feel free to visit my blog post ... http://www.tutuben.com

Anonüümne ütles ...

I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make
this website yourself or did you hire someone to do it for you?
Plz respond as I'm looking to design my own blog and would like to find out where u got this from. appreciate it

Also visit my blog post ... cellulite treatment reviews

Anonüümne ütles ...

helpful information It allows you to know exactly where they are at any given time, making it easy to find them in the event that they escape, are stolen, or get lost. You just have to know what kind of coverage you would like to be in your plan so you can choose an appropriate insurance for your pet.