pühapäev, märts 23, 2008

Kevad toas - Spring indoors

Kevad on ametlikult käes, aga tundub, et esialgu on ta küll volitanud hr. Talve end esindama. Mõnes mõttes on see muidugi arusaadav, sest hr. Talv, kes oli mingil teadmata põhjusel oma ametiajaks hr. Sügisele pikaajalised esindusvolitused andnud, taipas ilmselt alles nüüd, et mõned ametijuhendis määratletud tegevused nagu korraliku lumikatte tekitamine, on delegeerimise tõttu õigel ajal täitmata jäänud. Tüüpiline ametnike värk!
Niipalju sest lumest siiski tolku on, et täna hommikul õnnestus lastel üle pika aja üks korralik kelgutamine ette võtta.
It is spring officially, but looking out of window it seems that the missing winter is arrived finally with the loads of snow. Children spent this morning sledging on hillside.
Õnneks kehtivad toas minu reeglid ja siin on kevad ammugi käes. Kallis abikaasa on aasta aastalt üha toetavam mu aiandushobi suhtes. Hea uudis on see, et mõned nädalad tagasi tegi ta veel siseviimistluseta veranda akende ette ajutised riiulid - kokku 6 jooksvat meetrit lisapinda taimede ettekasvatamiseks! Halb uudis on muidugi see, et ei rohkem ega vähem kui 10 päevaga suutsin ma kogu riiulipinna kraami täis laduda.

Despite of snow outside, it is definately spring indoors. Good news is that my beloved husband made 6 meters of shelves for my seedlings in front of veranda windows. Bad news is, I filled all that new space up in 10 days.

Päevad on juba palju pikemad ja valgemad - tundub, et taimed lisavalgust enam ei vajagi. Et sügisest oli verandal mitu üle 50l suurust potti mulda täis varutud, sai sinna nüüd väike tubane köögiviljaaed istutatud - mõned kurgid, rõdutomatid ja maitsetaimed (kibepiprad, basiilik, seller). Basiilik lõhnab juba nii mõnusalt, et sealt võib õige pea lehti näppama minna.

Days are much longer and lighter already, so I planted small veggie garden into big terracotta containers in veranda - a couple of cucumbers and tomatoes, chilly peppers, basil and celery. Basil plants already smell deliciously!

Kurgipojad on ka juba aimatavad.
Cucumber babies look promising.


Puude ja püsikute seemikud tunnevad end verandal samuti oivaliselt. Helmikpöörise heuchera americana " Dale's Strain" siiani ühtviisi kahvaturoheliste lehtedega seemikud hakkavad 5. pärislehest juba vaikselt jumet võtma.

The tree and perennial seedlings do OK, too. It's exciting to see, that Heuchera americana "Dale's Strain" seedlings start to change the color from green to more interesting variations.



Tahaks väga loota, et see on nüüd viimane lumi sel kevadel ja peagi vallutab aia kevadine õitemeri.
I hope that the hundreds of spring blossoms will conquer snow covered fields very soon.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lahedalt suured nunnud sul juba!!! Tahaks ka sellist suurt akent 10m riiulitega...

janku ütles ...

Kõigepealt tänud, et külastasid minu blogi.Vahepeal tekib tunne, et keegi ei vaatagi minu postitusi.Jah ma tean, et seda blogi ikka rohkem enda jaoks vaja pidada aga indu ja tahtmist annab juurde kui keegi ka minu lehte külastab.
Ja küsimus tekkis ka, kuidas seda blogi Eesti keelseks muuta, vaatan sul kuidagi rohkem Eesti keelt, kuigi jah sul pole ka Inglise keelega probleeme.

Kadakas ütles ...

to köögikata: Ma tahaks ka ... veel 10m :D

to janku: Kinnitan sulle - käiakse ikka su blogi vaatamas-lugemas :)Lihtsalt kevadeti ikka tuleb rahval tuhin aiablogi hakata pidama, aga kuu-kaks hiljem hääbub asi ära. Sestap ehk esialgu oodatakse-vaadatakse, kes püsima jääb.

Selleks, et näha, kui palju su blogi külastatakse (valdav osa külastajatest ju kommentaari maha ei jäta), soovitan blogpatroli statistikakonto omale teha - vajuta mu blogis parempoolse menüütulba lõpus olevale väikesele punasele ruudukesele.

Eestikeelsemaks saad blogi, kui valid Dashboard'ilt Settings ja sealt avaneb uus horisontaalne menüüriba, sealt valid Formatting, kui nüüd allapoole kerid, leiad koha, kust keelt muuta. Jõudu!

Mari ütles ...

Uhh, praegusel ajal on lohutav´vaadata neid roheliste pottide ridu, eksole? Loodetavasti tuleb ka kevad ükskord:)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Sul kah heinad puha kasvavad. Kui avasin Su blogi, oli mees selja taga, nägi Su rohelisi ja ütles. te ju puhta aia narkomaanid.
oleme vist jah

Kadakas ütles ...

Just! Seda rohelist hekki verandal on päris hea vaadata ja otsast juba näksida ka :)
Aga mis puutub aianarkomaaniasse, siis on tegu väga salakavala sõltuvusega - väike seeme tundub alul ju nii tilluke ja süütuke, et muudkui kallad pakist paraja sortsu mulda, aga kus siis vehivad idaneda-kasvada ja juba oledki nagu orav rattas mässinud end pideva ringiistutamise-kastmise-poputamise võrku.
Aga ma siiski teen juba pisikesi edusamme enesekehtestamise vallas - nt. bataadimaltsa suudan juba ilma süümekateta iga nädal kompostiämbrisse litsuda:D

Anonüümne ütles ...

Oh mis tubli nii palju külvatud taimekesi!Mina alles hakkan külvama, kuna olin Räpinas koolis ja eelmine kevad mul mees kuivatas osad taimeksed ära. Seekord siis teen parem hiljem, aga taimed jäävad alles! Ja sellest lumest on mul küll tõeliselt siiber!

Anonüümne ütles ...

It may bе the ѕеrѵices offered at the Bacara
Rеsoгt and erоtic masѕagе options іnclude sumptuous buffеtѕ, or formal dining at the
Grаnd Hyatt, a flamboyant displaу οf Arabian archіtectuгe
throughout. Full seгvice, European-style erotіc mаssage, gueѕtѕ should plan on аrriνing an hour
ог tωо before the actuаl erotіc massagе party аnd waѕ ѕο in lovе with the dm3t.
These tubs will fit into anyonе buԁget.
Reflexology massage thеraρу hаs bеen fοund.
Ora terapeuta sex loga de prοfesi?

my web blog tantra