esmaspäev, mai 12, 2008

Maipühade aegu Euroopas - Trip to the Central Europe

Aprilli lõpu - mai alguse nädal möödus meil Prantsusmaa-Saksamaa-Tšehhi-Poola tuuril. Reis läbi õievahus Euroopa oli võrratult ilus ja mõnus, nii et juba esimestel päevadel sai paika pandud, et aasta pärast samal ajal istume taas lennukisse :)

In first days of May we visited France, Germany, Czech Republic, Poland, Lithuania and Latvia.



Avalik haljastus ST. Louis'is Prantsusmaal.
St. Louis in France.

Reisi tähtsaim sihtmärk oli Kirde-Prantsusmaa Alsace maakonna suuruselt kolmas linn Colmar. Tõeliselt õnnestunud valik - väga puhas ja ühtses arhitektuuris "aukudeta" vanalinn, vanalinna läbivad kanalid ja lootsikusõit, õdusad tänavakohvikud hommikukohviks värskete croissant'idega, iidsed viinamarjakasvatustraditsioonid ja kanaliäärsed restoranid kohaliku rikkaliku veinivalikuga...

Colmar in Alsace region in North-East of France.

Välikohvikus hommikukohvi nautides on mõnus jälgida askeldavaid linnakodanikke - see kalamehesäärikutes ja vikatit käes hoidev onkel ronis parasjagu redeliga välja kanalist, kus ta kanali põhjas kasvavaid veetaimi niitis.

Suurest klõpsimisest Colmaris sai üllatavalt peale paari klõpsuTšehhis fotoka aku tühjaks, aga Poolas juba õnnestus taas nähtut jäädvustada. Järgmised pildid on ühest tüüpilisest Lõuna-Poola pisikesest puukoolist.

Next photos from small nursery in South Poland.

Poolast jäid meelde ka lõputud õitsvad viljapuupõllud.Baltežersi puukool Lätis

Baltežer's nursery in Latvia.

Natuke nänni sai Poolast koju kaasa toodud - paar näidist:

5 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ilus reis. Ilu toidab tõesti.
Soovin edu töökohal kuid loodan, et vahest ikka blogimiseks aega leiad.Sul tuleb see hästi välja. Eks võid teha ju jupiti, nagu minagi vahest. Üks päev laen pildid sisse, salvestan mustandina, mõni vaba õhtupoolik toksin jutu juurde.
Hüva kevadet!

Kadakas ütles ...

Eks ma teengi jah jupiti, nagu sinagi. Lihsalt see kevad olen totaalses ajapuuduses - mu hull idee ühe kevadega pargitäis puid - põõsaid maha istutada, tööl käia, kogu muu ilu- ja kööviljaaiandus pluss ikka veel ehitusest jäänud hunnikuid likvideerida... Õnneks asi vaikselt susiseb - pargipuud-põõsad said maha, tomatid täna kasvukasse...

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Nojah. Muideks, oma nimekirjast unustasid välja oma mehe ja lapsed, söögikeetmised ja koristamised.
Elagu hullud naised, kes ei oska nautida vanatüdruku muretut põlve kuskil üürikas vaid peavad kogu oma elu sisustama mingi sebimisega!

Anonüümne ütles ...

Kümnesse tabatud, isehakanud lillekasvataja! Minu boss leidis ka, et ma nii hull ja peale tööd veel oma aias tööd teen. Pakkus välja, et ma võin tema heaks ka 24h töötada siis parem :oP, kui ma puhata niikuinii ei oska. Nagu peaks ainult teistele ilu tootma ja ise lagas elama vä?
Aga jah, super tublid aia-emmed siin koos!:o)
PS. Olen ikka Köögikata, aga ei lase enam ö-sid sisestada nimesse.

Anonüümne ütles ...

kaaren: jumalik!!! nii hea on vaadata, qidas viisakad inimesed elavad!!! prygitavate asociaalidega kylas elades igaceb hing midagi ilusat kasv6i kaugelt vaadata.