teisipäev, jaanuar 12, 2010

Ta on tagasi!

Mõned aastad tagasi, suvel, jahtisin teda fotokaga, aga ei õnnestunud mul teda pildile püüda. Isegi mitte tol korral, kui ta endast poole jämedamale mutivolaskile jahti pidas nii, et mutt kräunus kui kass. Tandem kargas aiamaal ühest august sisse, teisest välja kuni ühel hetkel jäi vaikseks - kas sai muti elu otsa või kadusid nad lihtsalt minu kuuldeulatusest.
Viimased paar aastat ma meie tublit aiaabilist kohanud pole ja nüüd siis selline üllatus. Seda, et rebane aknast sisse vahib, on ette tulnud ennegi, ka hiired on uudishimu üles näidanud, linnukestest muidugi rääkimata. Aga täna siis nirk oma uhkes valges talvekasukas.

Huvitav, kas siin pildi peal on ta juba nahka pannud selle halli hiirekese, kes täpselt samas kohas viimati jõulude paiku meie jõulutegemisi piilus ja sügisest saati juba magamistoa kohal lae vahel krabistab?

Fotoaparaadiga kiirreageeris Kadaka kaasa.

11 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Nii nunnu :o)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Appi kui lahe naabrionu!

Eve Piibeleht ütles ...

Väga vahva aiaabiline :)

Nodsu ütles ...

Super tabamus ja tegelane! Arvasin, et need tegelased ikka tiba suuremad on... ei ole endal olnud au neid elusuuruses näha. Tänud jagamast!

Hiline ütles ...

Õnneseen!
Eks pildil ei saa hinnata loomakese suurust, aga paistab nirgi (vaevalt vaksapikune) kohta suur olevat, pigem kärbi kasvu. Talvel neid hea eristada, kärbil mõnel rohkem, mõnel vähem, aga alati sabaotsake tume, nirk üleni valge. Aga olgu kumb on, head abilised mõlemad.
Tänutäheks praegusel ajal võiks poetada tükikese värsket taiset liha,natukese rasvaraasuga. Kui kärpi nälg kimbutab, võib isegi kassi rünnata (millegipärast ainult isaseid)

MUHEDIK ütles ...

Oh kui tore tabamus!
Meil elutseb nirk trepi all ja on end ka üsna tihti näidanud, aga ta on nii väle ja arg, et mitte kuidagi ei ole teda õnnestunud pikemalt silmitseda, rääkimata pildistamisest.
Nüüd siis vaatame Sinu oma:)

Kadakas ütles ...

Ka minu jaoks on siiani täiesti hämmastav, kuidas ta endast lausa kaks võtet lasi teha. Uudishimu, mis muud või suur rahulolu kõhutäiest - igatahes möödunud öösel ei krabistanud lae vahel enam kedagi. A mis puutub ta liigilisse kuuluvusse, siis meite naabrionu ikka nirk - oli üleni valge. Ka kehamõõt on suhteliselt tagasihoidlik - nii 15 cm fotolt kaudselt arvutades, kui võtta mõõdupuuks aknaraami kõrgus.

Kiku ütles ...

Uskumatu väike iludus! Nii vahva, et te pilti ka saite teha!

Anonüümne ütles ...

I inclination not concur on it. I regard as precise post. Expressly the title-deed attracted me to be familiar with the sound story.

lepatriinu ütles ...

Nii armas abiline :)

elfriide tramm ütles ...

issand, kui julge! :)
ja kui hea tabamus!

meil ka siin mõned aastat tagasi nirk oli.. nüüd pole teist enam näinud. olek snõus ka toitma, sest nad hävitavad ka neid elukaid, keda ma eriti ei kannata..