teisipäev, mai 22, 2012

Hallid kivid, kirkad õied

Kõige kirkam on hetkel paekiviterrass - aubrieetad, floksid,  hanerohi on õitemeres. Pidid mõned neist ju hea mitu aastat allpool raskel savisel pinnasel ootama, enne kui siia said. Õitsesid nad sealgi, aga mitte kunagi nii vägevalt kui nüüd paekivide keskel. Paremal valge täidisõieline hanerohi ja roosa floks.


Vaated paeterrassile.





Esiplaanil roosa kivirik, mis küll päikeses üsna valgeks pleekub.
Siin jälle avanedes punane kivirik, mis päikese all roosaks pleekub. Õite puhul peetakse justkui miinuseks, kui nende õievärv päikesele vastu ei pea, aga minu arvates selle kiviriku eri toonides õied teevad ta vaid huvitavamaks.

Ja kui me juba siinkandis oleme, siis paeterrassist allpool kulgeb jalgrada, millest vasakule jääb tulevane varjupeenar (pildil musta vaipkattega ala). Õigupoolest kolisid esimesed hostad häda sunnil sinna juba mitu nädalat tagasi. Kauem lihtsalt ei saanud neid kadakatega ühes peenras pidada - eks hostad oleks hakkama saanud, aga laiuvad kadakad andsid juba ammu mõista, et nemad hostalehtede all käesolevat suve enam üle ei ela.
Tegelikult mahuks siia kiviktaimlasse veel mõni kevadel õitsev puhmas, nagu "kirsimarjaks tordi peale" või nii. Arvestades asjaolu, et eelmisel aastal ei õnnestunud mul kordagi ühtegi istikuärisse jõuda, peaks sel aastal vähemalt ühe käigugi plaani võtma, aga jube keeruline on välja mõelda see kõige-kõigem äri siin Põhja-Eestis.

5 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Olgu nii kirev kui tahes, aga sellisel kivide foonil sulavad kõik , ka kõige sobimatumad värvused kuidagi üksteisega hästi sobivaiks, kõik erinevad taimed on äärmiselt kaunid ega muuda pilti rahutuks. Väga ilus on Su kiviaed.

Tii ütles ...

Väga hea kujundus! Küll sa ka oma rosina leiad, kuigi minu meelest on kevadeks värvi juba küll ja näha ka mõned suveõitsejad. Äkki mõni leviisia?

isehakanud lillekasvataja ütles ...

drüüas :) on puudu ja mägisibulad kus on?
Väga ilus aed on!

Köögikata ütles ...

imeilus!

Kadakas ütles ...

Mägisibulad ikka on, aga need ju veel ei õitse, aga drüüast ja leviisiat ei ole tõesti - panen kõrva taha :)