pühapäev, mai 17, 2015

Paeterrassi tipphetked


Nii nagu mina ise keksin kord siia, kord sinnapoole Soome lahte, samamoodi hakkavad aiablogi postitused hüplema kord ühest, kord teisest aiast. Mitut aiablogi pidada jälle laiskus ei lubaks. Seekordne hüpe Eestisse sattus siis kiviterrassi õitsemise kõrghetkele. Hanerohud, aubrieetad, floksid, arendsii kivirikud ja täpiline iminõges õitsesid nagu roosa-valge-lillakirju lapitekk. Kohati on lapid juba teineteisele sisse sõitnud, aga seda viga saab juulis, kui pikemalt kohal oleme, kergelt parandada. Siin ühispildil tunduvad sellised pisikesed tutsud - tegelikult on suuremad ikka üle poole meetri läbimõõdus.


Natuke lähemalt ka - floks ja täpiline iminõges.
Ees valge täidisõieline hanerohi, püstised helerohelised varred väikeste nuppudega on lumilaugu ettevalmistus õiteparaadiks.
Aubrieeta

Trepi servalt - punane kera savipoti ääres on arendsii kivirik. Kaktused veel muu roheluse taustal silma ei paista, aga kõik 3 on täie tervise juures.

Brunnera õitseb, tiarell asutab alles.

Roosa hanerohi voolab mäest alla.

See viimane võte pole enam kiviterrasist, vaid kadakkaeraojast paruktarnaga "Bronze Curls"enne õitsemist. Kangesti tahaks näha sel aastal mõnd iiriseõit kadakkaera valge vahu kohal, aga kardan, et hetkel on kadakkaer iiristele liiga otsa roninud ja ma ei pruugi ikkagi neid õisi näha ehk siis sama jutt - juulis hakkame kadakkaera taltsutama.

8 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

see kivila on Sul ikka väga ilus :)

Triks ütles ...

Su paeterass on vaimustav.

Tsiil ütles ...

Voogab nagu minu unistuste aias :) Fantastiline, sul on silma ja hää käsi. Kaskede roheline vine lisaks ja on õhku ja värvi ning mesilasi :)

Neljandik ütles ...

Ilu-ilu, pildid ei anna kindlasti pooltki edasi!

Futu ütles ...

See paeterrass on mätastele loomulik elukeskkond, näib nagu poleks midagi vaja leiutada või ehitada, lihtsalt lased mõned sinna lahti ja ongi super. Hanerohujõgi on ka täitsa muinasjutuline.:)

Eve Piibeleht ütles ...

Imeilus. Mulle sellised vaibad väga meeldivad, kahjuks endale ei saa, meil kive jätkuks, aga kuna kõik kivikihtide vahed on naadijuurikaid täis, ei saa sellist asja tekitada.

Köögikata ütles ...

Imeline! Minul on hanerohud tänavu üsna nirud.

Milda ütles ...

Väga mônusad värvilaigud!