kolmapäev, juuli 20, 2016

Roosiaias ringi...

See on nüüd kolmas ja viimane osa Lääne-Virumaa ringreisist. Mingit pingerida postituste jadast välja lugeda ei tasu - nad kõik olid kõige-kõige. Näiteks Mädapea mõisa fotod panin esimesena üles hoopis seetõttu, et neil seal kohe kohe avatud uste päev tulemas ja äkki keegi tahab plaani võtta. Kui esimesed kaks postitust vaatlesid osaliselt avaliku funktsiooniga aedasid, siis tänasesse postitusse on koondatud kolm kaunist ja vahvat koduaeda.

Kõigepealt kaunis roosiaed Varangul. Ka väikepilt roniroosist sissejuhatuse kõrval on siitsamast aiast.



 Okaspuude ala ja muud püsikud.



 Võrratu vaade, eks ole? Sellist valget aiapinki ootab Mustikaaed juba üle aasta. Koht on ammugi valmis, küll see pink ka ühel päeval tuleb.
Kuldsete käte ja leiutajahingega peremehe aed Ubja külas. Aialeiutisi fotodelt otsida ei tasu, seda teadust peab oma silmaga nägema.
 Väga vahva konnaskulptuur ja taas roosid.
 Ja oi kui korras köögiviljapeenrad!

Reisikajastuse lõpetuseks - lopsakas eraaed Ulvi külas.



 Roosiaed - roosid maal...

 ...ja roosid vees.
Siia võiks rajada hostahoolikute sanatooriumi - lõpmatus koguses suuri ja võimsaid hostapuhmikud kõikvõimalikes mustrites ja lehevärvides!



Nii erkvärske kollase tooniga hosta "Summer Breeze"
 Pergola elulõngadele
 Selline sai Lääne-Virumaa aiareisi kolmeosaline kajastus, mälukaardil ootavad aga juba uued fotod.

6 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Meie koduaiad ongi vist maailma kauneimad. Nii omanäolised, nii hästi komponeeritud, nii hubased. Mujal teevad sääraseid aedu õppinud inimesed, meil enamasti aga mitte.

Milda ütles ...

Nii armsad aiad, tore päev oli Sul!

Tii ütles ...

Tõesti - kõik näidatud aiad ongi kõige ilusamad.

Mann ütles ...

Hea oskus ilusad aiad, vaated esile tuua, tänud jagamast!

Tsiil ütles ...

paadunud romantik minus vahib alati teiste roosiaedu keel ripakil :) Need klassikalised valged aiaehitised ja pingid ... mnjaa. Ogoroodina pilte tahaks täpsemalt uurida, huvitavad lahendused nii siin kui seal. Põnev pilte uurida ka selle pilguga, et mis seal kevadel on. Roosiaias teevad kevadel ilmselt ilma kivid ja kivirikud :) Ja mis valemiga seal need kivid üksteise otsas püsivad, aru ma ei saa :)

Reisi veel, väga huvitav on :)

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Tõesti üks ilusam ja lummavam kui teine aga see ogoroodinavärk on küll huvitav ja minagi tahaks rohkem infi. Roosid. ma olen alati öelnud, et mina mitte aga...oeh :)